Handen i handsken vid kampsport

      Kommentarer inaktiverade för Handen i handsken vid kampsport

MMAPopulariteten för kampsporter har ökat med åren och nya former av kampsporter har introducerats. Världen är full av olika lokala kampsportstraditioner och det är fascinerande att studera alla varianter, filosofier och ursprung.

Kampsport rätt utförd innebär inte fler risker än i de flesta andra idrotter. I många kampsporter är givetvis är handsken av största vikt för att förhindra onödiga skador på sig själv och sin sparringpartner.

Eftersom kampsporterna är olika i karaktär så blir också behovet av handske olika. Vilken typ av handske man skall välja beror på om man är ung eller vuxen, kille eller tjej och på typ av träning. Om du står i valet och kvalet och kliar dig i huvudet har Highwhey en guide för vilka handskar du bör välja. Givetvis kan du också ta råd av din klubb och av andra kampsportsutövare.

I MMA (Mixed Martial Arts) vill man kunna greppa sin motståndare. I boxning, kickboxning och Muay Thai (Thaiboxning) har man inte behovet av att greppa utan handskarna blir därför annorlunda. Trots det finns det ett stort urval av boxningshandskar för alla behov, typer av boxare och smak. Innan du väljer vilken handske du vill ha, tänk först igenom vad du skall ha den till och din storlek. De finns även i olika material och priser. Därför att det bra att besöka en webbsida Highwhey. De har ett stort utbud av handskar i alla dess olika utföranden och de presenterar sina låga priser tydligt.

För att skydda handleden rekommenderas boxningslindor. De skyddar även handsken mot svett.

En annan sak man ska tänka på är hygien i sporthallen. När du tävlar med andra är inte handskarna bara ett skydd från hårda slag, det skyddar också mot andra bakterier. Det är lätt hänt att man får småsår på händerna och det är aldrig bra att blanda blod och svett med andra om man har öppna svårt. Det gäller också att påpeka andra i hallen om de har sår att de ska plåstras om ordentligt innan de använder någon utrustning.

MMA är en relativt nyutvecklad kampsort som nu växer snabbt i hela världen. Som namnet antyder är det en kombination av flera olika sporter, till exempel boxning, Muay Thai (Thaiboxning), judo och brottning. Det ställer med andra ord mångsidiga krav på utövaren och erbjuder stora variationer. Vill du veta mer kan du till exempel klicka här.