Idrottsskador

      Kommentarer inaktiverade för Idrottsskador

Oavsett om det rör sig om en akut skada eller en skada som kommit av en långvarig belastning av lederna så kan det ibland leda till problem som du måste söka hjälp för att åtgärda.

Idrottsskador är orsaken till runt 110 000 besök till akuten varje år, detta leder till en hel del missade träningstillfällen för alla de drabbade, men även stora kostnader för samhället. Och det värsta är att många av dessa skador skulle kunna ha undvikits utan större problem.

Till att börja med ska man aldrig träna över sin förmåga, det finns inga genvägar till snabb framgång som inte bär med sig ökade risker på ett sätt eller annat. Håller man sig till den nivån som passar ens fysiska form kommer man i grunden löpa mycket mindre risk för skador.

Sedan är det viktigt att man alltid använder rätt redskap och eventuell skyddsutrustning när man utövar något moment där sådan utrustning finns tillgängligt.  Man ska även se till att värma upp innan ett träningspass, man mjukar upp leder och muskler och förbereder dem därigenom för högre fysisk aktivitet.

De flesta som under en lång tid tränat och tävlat i kampsport har någon gång råkat ut för någon form av idrottsskada, ofta läker skadan av sig själv, men inte alltid! Är du en av de som drabbats så finns det lite olika saker du kan göra beroende på vilken typ av skada du drabbats av.

Är det en skada som berör muskler och leder så kan du exempelvis ta hjälp av en naprapat för att utreda din skada och få råd om vilka steg du bör ta för att komma till rätta med skadan. Att behandlas med naprapati innebär att det görs en grundlig undersökning av muskler och leder. Naprapati är en holistisk behandling där du tillsammans med en naprapat går igenom ditt hälsotillstånd, inte enbart området där du har ont. Det finns många områden i kroppen som kan behandlas av en naprapat.

 

Vad gäller skador vid kampsport är problem med knäna vanligt och kan orsaka mycket frustration eftersom hopp är en viktig del av de flesta kampsporter. Fötter är också mycket utsatta för möjliga skador som kan ta lång tid att läka ordentligt. Axlar, nacke och rygg är andra områden som kan skadas eller orsaka problem genom medfödd känslighet.

När orsaken till smärtan har funnits så kan naprapaten exempelvis göra en justering av stela leder, triggerpunktsbehandling, akupunktur eller en annan behandlingsmetod som passar för behovet. Naprapatlandslaget är en kedja av kliniker för naprapati med över 40 kliniker utspridda i Sverige och Norge. Naprapatlandslaget är därmed världens största naprapatkedja.

Naprapat är en skyddad yrkestitel vilket innebär att du måste fullgjort en godkänd utbildning och blivit legitimerad för att kunna kallas naprapat. Sök endast behandling hos legitimerade naprapater.