Nordiska MMA-fighters

      Kommentarer inaktiverade för Nordiska MMA-fighters

En stor anledning till varför MMA på senare år växt sig allt populärare i Norden är att det på senare tid börjat komma fram många skickliga nordiska fighters.

Den som det i nuläget talas allra mest om är så klart Alexander Gustafsson. Han är inte bara en skicklig fighter utan har också en stil som tilltalar MMA-publiken. Hans signum som den som aldrig ger sig blev bara starkare efter förlusten mot Jon Jones i Gustafssons senast fight. Lovorden över matchen har varit många. Allt ifrån andra UFC-fighters till experter har öst lovord över svensken och hans insats. Vid många tillfällen trodde åskådarna att fighten var över men Gustafsson letade sig alltid tillbaka och slog tillbaka på ett skickligt sätt. Det enhälliga domslutet som utnämnde Jones till segrare menar många experter däribland expertkommentatorn Joe Rogan inte är en bra indikator på hur matchen såg ut, den var betydligt jämnare än så.

FigthersGustafsson vann också pris för den fighten i kategorin årets match på World MMA Awards 2013. På MMAnytt.se kan du läsa mer om all möjlig MMA men med ett särskilt fokus på de nordiska slagskämparna.

Det är alltid intressant att följa och se hur det går för Gustafsson i hans matcher. Gustafsson gick in i oktagonen som favorit mot Jimi Manuwa i London 8 mars. Hos bettingbolagen kan du alltid hitta aktuella odds på Gustafsson inför matcherna.

En annan nordisk MMA-fighter att hålla ögonen på är finske Mikael Silander, som för övrigt sponsras av Betsafe. Mikael har snabbt blivit ett viktigt namn inom MMA:n. Efter att ha förlorat den viktiga matchen mot Larry DiGiulio 5 oktober kunde han säkra en vinst mot Tony Caizedo på eventet Cage 25. Den vinsten var garanterat viktig för den 28-årige finnen som man nu förmodligen kommer se ta sig an ännu viktigare fighter i framtiden.