Om K1

      Kommentarer inaktiverade för Om K1

K1 anses av många vara kampsporternas kampsport. Det är en blandning av karate, Kung Fu, Muay Thai, Taekwon-do, Savate, San Shou/San Da, västerländsk kickboxning och traditionell boxning.

Deltagare får slå, sparka och knäa varandra. Matcherna består av tre ronder på tre minuter vardera, med en alternativ fjärde rond om domarna inte kan utse en vinnare. Genom en serie utslagningsturneringar så koras en världsmästare. Tävlingarna har arrangerats i nästan 20 år, och varje arrangemang attraherar stora mängder åskådare som kan vänta i timmar på att få komma in och bevittna detta fenomen.

Profiler inom K1

 

Många framstående fighters har uppmärksammats under K1´s historia. Buakaw Banchamek från Thailand blev världsberömd under 2004´s K1 Max där han dominerade allt motstånd och slog den regerande mästaren Masato Kobayashi.

Den enträgne fightern Andy Hug vann K1 World Grand Prix 1996 och blev tack vare sina ikoniska sparkar känd som ”The Hug Tornado” i Japan.

Semmy Schilt är den enda person att vinna K1 Gran Prix fyra gånger under sin karriär, och med sin enorma längd så är en ha skrämmande syn som tornar över de flesta motståndare.

Mark Hunt är en fascinerande figur inom K1. Han ser inte ut som en atlet, har inte direkt en fighters fysik, men lyckas ändå vara en enormt bra slagskämpe. Han har vunnit K1 Grand Prix en gång och är känd för sina tunga slag, stryktåliga haka och kämpaglöd. Han tog under en match emot en direkt spark i huvudet från Cro Cop och lyckades ändå komma tillbaka upp; något som inte många har lyckats med. Han har nu återfunnit sin vilja att gå upp i ringen och är något av en publikfavorit i UFC.