Rätt utrustning

      Kommentarer inaktiverade för Rätt utrustning

MMAKampsport är inte bara kul och spännande, det är dessutom en av de bästa och mest varierande motionsformerna man kan ägna sig åt över huvud taget eftersom man tränar både kondition och styrka samt dessutom koordination och motorik.

När man sysslar med kampsport är det även viktigt att man har rätt utrustning, vare sig man håller på med boxning, judo, karate, MMA eller någonting annat.

Boxning

När man boxas är det viktigt med rätt utrustning som gör att man inte skadar sig då boxning är en sport där kroppen får ta mycket stryk. Det allra viktigaste är givetvis att man har någon form av huvudskydd eftersom för mycket våld mot huvudet inte är speciellt nyttigt. I boxning är det såklart också viktigt att man har riktiga boxningshandskar. Vill man inte bara träna i ringen utan även hemmavid kan ett bra tips vara att införskaffa antingen en sandsäck eller en boxboll.

Karate

När man utövar karate ska man ha en speciell dräkt på sig, en så kallad gi samt ett bälte, obi, som visar vilken nivå man befinner sig på. I övrigt behövs det inte så mycket mer när man utövar karate.

MMA

MMA, eller ”mixed martial arts” som är det fullständiga namnet, har på senare år blivit allt mer populärt. Då sporten innehåller mycket kontakt är det viktigt med bra utrustning när man sysslar med MMA. Ett bra tips är att införskaffa handskar speciellt designade för MMA samt lindor av olika slag för att skydda händerna. Benskydd och en så kallad rashguard för överkroppen kan också vara bra att ha för att skydda kroppen lite extra.

Nästan oavsett vilken kampsport man utövar kan det vara bra att ha någon form av tandskydd när man utövar sporten. Dessutom är det viktigt med rätt handskar som är anpassade efter den kampsport man utövar. Suspensoar kan också vara en god att införskaffa när man sysslar med kampsport.