The Mauler får en ny titelfight

      Kommentarer inaktiverade för The Mauler får en ny titelfight

Intresset för Mixed Martial Arts (MMA) i Sverige är fortsatt starkt. Inte minst tack vare senaste tidens skriverier om vår egen Alexander ”the Mauler” Gustafsson. Sedan drygt fem år tillbaka tävlar the Mauler (Stridshammaren) i det prestigefyllda Ultimate Fighting Championship (UFC).

Han tävlar i viktklassen lätt tungvikt och Inom en snar framtid hoppas the Mauler kunna gå upp i en ny titelfight mot regerande världsmästaren Jon Jones.

Världstvåan mot världsettan

Numera rankas The Mauler som världens näst bästa lätt-tungviktare av de största MMA-förbunden. Världsbäst i klassen är Jon Jones som försvarat bältet sex gånger och därmed rankas som världens bästa fighter ”pound to pound”. Både The Mauler och Jon Jones har gått starkt under året och i slutet på april kungjorde UFC-bossen Dana White att världens två bästa lätt-tungviktare skall mötas i en match om världsmästartiteln.

Tidigare matchhistorik

Senaste gången de två MMA-storheterna möttes var i en titelmatch i september 2013. Den gången gick Jon Jones segrande ur striden även om det hela avgjordes efter ett tämligen kontroversiellt poängdomslut. Som vi skrev tidigare har the Mauler längtat efter en ny titelfight då många menat att han skulle haft världsmästartiteln redan förra året.

Oklart matchdatum

När nästa match blir av mot Jon Jones är fortfarande inte spikat. Intresset och hysterin inför matchen har redan dragit igång i Sverige och inom MMA-kretsar. Det är en revanschsugen the Mauler som går upp mot en av tidernas resultatmässigt största UFC-profiler i Jon Jones. Vi hoppas och tror att the Mauler tar sig samman och ror hem VM-bältet till Sverige. Säkerligen blir det en spännande och tuff sammandrabbning!