Träna hemma

      Kommentarer inaktiverade för Träna hemma

Styrka och smidighet är två viktiga komponenter när du tränar kampsport. Mental styrka är även det en viktig faktor när du utövar din kampsport. Inom alla idrotter så visar det sig att den som vill vinna, ”har vinnarskalle” som man säger, har ett försprång gentemot de som inte har ett lika starkt självförtroende och fokus.

Träna

Just kampsporter brukar förknippas med koncentration och meditation som ett medel att bli bättre. Det är ju rätt naturligt då kampsporterna härstammar från Asien där man har just meditation som ett starkt inslag i sin kultur. Vill du läsa mer om kampsport finns magasinet Fightermag.se

För att bli bra i sin sport måste man träna och rimligtvis blir man bättre ju mer man tränar. Att enbart träna kampsport i ett eller några pass i träningslokalen räcker ofta inte riktigt till. Där lär du dig att läsa din träningspartner och öva in grepp och kast men styrkan och smidigheten måste man bygga upp på annat sätt. Det finns naturligtvis bra hjälpmedel för det.

Ett hemmagym kan vara ett sådant där man kan bygga upp sin muskelmassa och tänja på sin kropp för att öka smidigheten. Gymkompaniet är en webbutik med en hel avdelning för hemmagym. Alla har väl inte plats för en utrustning motsvarande de som finns på gymmen på stan, men det finns även mindre utrymmeskrävande träningsredskap. De har ett brett sortiment, så det ska nog gå att hitta något bra redskap även för den som har trångt hemma. Saker som hantlar och liknande tar ju inte så mycket plats men hjälper dig ändå att bygga upp din muskelstyrka.

Det går även att göra en rad olika kroppsövningar som är otroligt bra för att både bygga upp muskulaturen samt bättra på rörlighet, balans och smidighet. Glöm inte att även få in några moment där du också kör väldigt explosiva övningar, vare sig det handlar om träning med vikter eller enbart kroppen. Dessa är viktiga för att också bättre på din snabbhet, något som av naturliga orsaker är extremt viktig inom alla former av kampsporter. Det spelar exempelvis ingen roll hur hårt du än slår, om du inte har en precision och snabbhet för att faktiskt träffa ditt slag.

Sist men inte minst så vill vi önska dig ett stort lycka till med träningen hemma, för i princip all träning gör dig bättre i din sport. Ingemar Stenmark, vår världskände slalomåkare som var näst intill oslagbar under toppen av sin karriär svarade en gång en sportreporter i en intervju på frågan hur det kom sig att Ingemar hade sådan tur i slalombacken. Svaret kom kort och kärvt: – ja ju mer jag tränar desto mer tur har jag.