Ultimate Fighting Championship

      Kommentarer inaktiverade för Ultimate Fighting Championship

Ultimate Fighting Championship, eller UFC som det normalt sett kallas, är största MMA-organisationen i världen och ett mycket stort antal av de topprankade utövarna ingår i denna.

Organisationen grundades 1993 och var väldigt inspirerad av brasilianska vale tudo-turneringar. Vale tudo betyder ”allt går” och de som är bekant med UFCs tidiga historia vet säkert hur talade det är för den tiden. Mer om detta kan man läsa i en artikel på sajten Bloody Elbow.

De första eventet var minst sagt kontroversiellt. Igen hade riktigt en aning om vad som skulle hända eller hur publiken skulle reagera, men många sökte sig till i vad man skulle kunna kalla morbid fascination. UFC hade en brutal början och det fördömdes mer eller mindre universellt i media. Men när många går ut och säger att något är hemskt och inte borde få fortsätta skapar man alltid ett intresse i befolkningen. De våldsamt negativa kritikerna till det tidiga UFC kan därför mycket väl hjälp till att göra det till det fenomen det snabbt blev.

Detta intresse spred sig inte bara inom befolkningen som ville se mer utan även bland de som arrangerade spel på sport. Idag är UFC en otroligt populär sport att spela på och många söker sig till nätet för göra detta. Intresset för sporten i alla avseenden har ökat markant med åren.

Men mycket av detta har naturligtvis hjälpts av att sporten organiserats till mycket högre grad och dess utövare arbetar efter tydliga regler som ska hålla dem så säker som möjligt utan att kompromissa med vad publiken kan vänta sig få se när två personer kliver in i oktagonen.

Det finns även många artiklar som visar på att MMA är säkrare än många tror. Det är till exempel säkrare än boxning, men eftersom boxning är äldre och varit en del av kulturen längre verkar det ibland som folk tror att den är säkrare än allt nytt som utövas inom liknande områden.